Tiramisu II

Tiramisu II

500 g sýru Maskar z Polné (mascarpone)
3 vejce
5 lžic krupicového cukru
asi 36 cukrářských piškotů
rum, nejlépe bílý (možno nahradit ovocným likérem)
hrnek silného espresa
1/2 čokolády na vaření, nastrouhané
1/2 hrnku tmavého kakaa

Utřeme žloutky s cukrem do pěny. V jiné míse ušleháme z bílků pevný sníh. Do utřených žloutků všleháme Maskar z Polné a pak opatrně vmícháme sníh. Polovinu piškotů vložíme do vhodné misky, pokapeme polovinou kávy a dle chuti rumem. (Piškoty se nesmí utopit). Na piškoty rozetřeme polovinu krému, posypeme polovinou čokolády a kakaa. A ještě jednou piškoty pokapané kávou a rumem, krém, čokoláda, kakao. Dejme dostatečně vychladit a pak posypeme kakaem a ozdobme hoblinami čokolády.