Sýr na vidličku s černuškou

Mlékárna Polná představila novinku inspirovanou arabským světem – Sýr na vidličku s černuškou. Příští rok se zákazníci mohou těšit na další novinky v podobném duchu.

Dostali jste chuť na teplou snídani, vydatnou svačinu nebo rychlý oběd, v nichž by hlavní roli hrál sýr? A zároveň byste rádi vyzkoušeli něco zatím nepoznaného? Pak pro vás máme zajímavý tip: Mlékárna Polná nedávno představila svoji letošní novinku pro domácí trh – Sýr na vidličku s černuškou.

„Jedná se o jedinečný koncept čerstvého sýra, který se ideálně konzumuje jako teplý. Připravit si ho můžete jednoduše – jako si ráno zaléváte kávu nebo čaj horkou vodou, zalijete si pár kostek sýra. A ty se po několika minutách prohřejí a rozvoní,“ přibližuje jednatel společnosti Miloš Kvasnička.

Tím však kouzlo zdaleka nekončí, naopak. Způsobů, jak si připravit Sýr na vidličku, je totiž spousta: vhodný je na zapečení, na bruschetty nebo pita chléb, můžete si ho nechat rozpustit na bramborách či přidat k masu. Lahodný je rovněž bez tepelné úpravy, i když s ní chutná ještě senzačněji.

Šmrnc mu dodává také použité koření – Černucha, jinak nazývaná černý kmín nebo černý sezam. Semínka s velmi příjemnou vůní jsou navíc ceněná pro schopnost posilovat imunitní systém, antibiotické a antimykotické účinky, příznivý vliv na metabolismus cukrů a tuků a regeneraci jater.

Jak už z názvu koření vyplývá, inspiraci pro nový produkt našli zástupci polenské mlékárny v arabském světě – a nejspíš nezůstane u jediné inovace v sortimentu. „Podobných sýrů a nápadů máme víc, proto se naši zákazníci mohou v příštím roce těšit na další novinku,“ předesílá Miloš Kvasnička.

Úvahy o rozšiřování nabídky povzbudily dosavadní reakce na Sýr na vidličku s černuškou. „Jsme mile překvapení. Sice se nikdy nezavděčíte všem, protože kolik lidí, tolik chutí, ale drtivá většina ohlasů zatím byla pozitivních – na chuť i jednoduchou přípravu,“ těší jednatele Mlékárny Polná.