Plněné lilky
Suroviny dle počtu osob
2 - 3 lilky (lze použít cukety)
500 g mletého masa - směs hovězího a vepřového
sýr Jadel z Mlékárny Polná, přírodní nebo s kořením
bazalka,bejce, česnek
sůl, pepř (popř. jiné, jak jsme zvyklí kořenit mleté maso).
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme. Mírně vydlabeme část se semínky. Posolíme a necháme vypotit. Mezitím si připravíme mleté maso. Okořeníme dle chuti, přidáme rozetřený česnek, vejce a důkladně prohněteme. Čím více, tím lépe. Vypocený lilek vytřeme papírovou utěrkou, naplníme masovou směsí a poklademe na plátky nakrájený sýr Jadel. Navrch posypeme bazalkou. Pečeme v přikrytém pekáči, aby se maso propeklo. Podáváme s bramborem.