Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

250 g cukrářských piškotů
100 ml sladkého dezertního vína
400 g čerstvých jahod
50 g třtinového cukru
250 g sýru Maskar z Polné (mascarpone)
250 ml 33% smetany ke šlehání, ušlehané,
podle chuti oslazené cukrem

1) Piškoty pokapeme dezertním vínem. Maskar z Polné rozmíchejte s ušlehanou smetanou. Pokud se Vám směs bude zdát příliš tuhá, přidejte pár kapek mléka nebo dezertního vína.

2) Připravte si skleněnou mísu o objemu zhruba jeden litr. Dvě třetiny jahod rozmačkejte, zbytek nakrájejte na plátky. Na dno misky dejte polovinu piškotů, na ně polovinu rozmačkaných jahod a polovinu Maskaru z Polné se šlehačkou, zopakujte ještě jednou. Navrch položíte plátky jahod. Vychlaďte, nejlépe přes noc.