Jablečný dezert

Jablečný dezert

Suroviny dle počtu osob

3 oloupaná jablka na kousky
2 lžíce krupicového cukru
1 lžíce citronové šťávy
250 g sýru Maskar z Polné (mascarpone)
140 ml smetany ke šlehání, ušlehané
2 lžíce moučkového cukru
10 oblíbených sušenek
4 lžíce likéru Amaretto

1) Jablka dejte do hrnce, přidejte k nim cukr, citronovou šťávu a lžíce vody. Přiklopené vařte na mírném ohni zhruba deset minut doměkka. Pak nechte jablka vychladnout.
2) Maskar z Polné našlehejte v misce metlou, přimíchejte k němu šlehačku a moučkový cukr. Do čtyř dezertních misek rozdělte osm sušenek, pokapejte je likérem a rozložte na ně rozvařená jablka a Maskar z Polné se šlehačkou. Těsně před podáváním ještě ozdobte zbylými rozdrcenými sušenkami.