Mlékárna Polná

  • Úvod
  • Profil firmy
  • Přehled výrobků
  • Ocenění
  • Základní údaje
  • Kontakt
  • Prodejny
  • Sýrová kuchařka
  • Odkazy
úvod > sýrová kuchařka > Plněné lilky
  • Úvodem
  • Balkánský sýr v pečených paprikách
  • Bramborové placičky se sýrem Koliba
  • Dip z Balkánského sýra a ořechů
  • Dipy ke grilovaným pokrmům
  • Grilovaná zelenina
  • Jablečný dezert
  • Jahodové tiramisu
  • Kuřecí stehýnka plněná Balkánským sýrem
  • Maskar s jahodami
  • Maskar s kávovým likérem
  • Mrkvový dezert
  • Naložený Balkánský sýr
  • Omeleta s Balkánským sýrem
  • Opečené papriky s Balkánským sýrem
  • Plněné lilky
  • Plněné uzené maso
  • Rukolový salát s Balkánským sýrem
  • Sázená vejce s Balkánským sýrem
  • Sýrová polévka
  • Tiramisu
  • Tiramisu II
  • Těstoviny s Balkánským sýrem
  • Těstoviny s Kozím sýrem
  • Zimní salát se sýrem Zlatá Praha
  • Šopský salát

Sýrová kuchařka

Plněné lilky

Suroviny dle počtu osob

2 - 3 lilky (lze použít cukety)
500 g mletého masa - směs hovězího a vepřového
sýr Jadel z Mlékárny Polná, přírodní nebo s kořením
bazalka,bejce, česnek
sůl, pepř (popř. jiné, jak jsme zvyklí kořenit mleté maso).

Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme. Mírně vydlabeme část se semínky. Posolíme a necháme vypotit. Mezitím si připravíme mleté maso. Okořeníme dle chuti, přidáme rozetřený česnek, vejce a důkladně prohněteme. Čím více, tím lépe. Vypocený lilek vytřeme papírovou utěrkou, naplníme masovou směsí a poklademe na plátky nakrájený sýr Jadel. Navrch posypeme bazalkou. Pečeme v přikrytém pekáči, aby se maso propeklo. Podáváme s bramborem.

2000-2017 © Mékárna Polná | Webdesign FMM | Photo PROSS